logo

De Fotografen

ELSBETH PILZ

Elsbeth Pilz

In februari 2013 studeerde zij af aan de Fotovakschool te Amsterdam in de richting portret- en documentaire fotografie. In oktober 2013 nam Elsbeth deel aan het internationale fotofestival Leiden met de serie ‘boer anno 2013’. Een serie over het leven van een boer, die zich tegen alle technologische ontwikkelingen in, staande weet te houden. Elsbeth werkt als freelance fotograaf vanuit haar woonplaats Grootschermer.

“Verhalende fotografie, dat is wat ik graag laat zien. Het liefst op locatie met bestaand licht. Niks zo mooi als zacht, natuurlijk licht. Verder werk ik graag met mensen. Contact maken, een prettige sfeer creëren en ontspannen met elkaar werken, zijn voor mij belangrijk. Een vleugje humor hier en daar hoort er zeker bij. Als dat uiteindelijk leidt tot mooi beeld en een goed verhaal dan ben ik blij en wellicht anderen ook.” 

 

EELKJE COLMJON

Eelkje Colmjon

Net als Elsbeth studeerde zij in 2013 af aan de Fotovakschool in Amsterdam. Eelkje werkt als freelance fotograaf en woont in Leiden. Ze reist graag en maakt portretten van de mensen die zij ontmoet. Zo maakte zij in Iran een portretserie van moderne vrouwen die vol in de make-up en met kleurrijke hoofddoek de straat opgaan. Deze serie werd in 2014 geselecteerd voor het Fotofestival Leiden en werd tentoongesteld bij Photoville in New York. Door GUP Magazine werd zij verkozen tot een van de New Dutch Talents van 2017.

“Ik val op door onopvallendheid, wordt me wel eens gezegd. Voor een fotograaf vind ik dat best een compliment, ik registreer dus schijnbaar met mijn camera zonder in de weg te lopen. En mijn camera opent deuren. Ik werk altijd op locatie en kom op plekken waar ik normaal gesproken niet gauw zou komen. In mijn foto’s staat de mens centraal. Je zou kunnen zeggen dat ik van simpel houd. De realiteit is al bijzonder genoeg.”

 

  • Website: www.EELK.nl
  • E-mailadres: fotografie@eelk.nl
  • Telefoon: 06-42705996